Projecten

Leerlingen van Peter Benoit en Heembeek schitteren in sport en taal!

Op vrijdag 26 april verzamelden 132 leerlingen uit het 4e en 5e leerjaar van de scholen Peter Benoit en Heembeek zich voor een onvergetelijke dag vol sport en plezier, allemaal in het Nederlands, in het Sportcentrum Petit Chemin Vert.

Har(en)monie: een ode aan diversiteit en vriendschap die de taalgrenzen overschrijdt

Op 27 maart zetten de kinderen van het 4e en 5e leerjaar van de Ecole Fondamentale de Haren en de Hoofdstedelijke Basisschool Harenheide het podium in vuur en vlam met een spetterend muzikaal optreden!

Eerste werfbezoek aan De Zennestraal

De gloednieuwe Hoofdstedelijke Basisschool De Zennestraal opent op 1 september 2023 de deuren. De nieuwe basisschool wordt de eerste Nederlandstalige basisschool van de Stad Brussel die binnen de Vijfhoek ligt.

Nederlandstalig scholencomplex in Laken in opbouw

Goed nieuws voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Een nieuw Nederlandstalig scholencomplex van de Stad aan de Mutsaardlaan in Laken heeft een positief advies van de overlegcommissie gekregen.

400 jaar Manneken-Pis

Het originele standbeeld van Manneken-Pis is 400 jaar oud. Van 16 oktober 2019 tot 15 mei 2020 viert de Stad Brussel deze verjaardag met tal van evenementen.

Een nieuwe speelplaats voor de Harenheideschool in Brussel

Op donderdag 9 mei 2019 werd de speelplaats van de Harenheideschool in Haren officieel ingehuldigd. Met behulp van het project BuitenSpel van de VGC kon de school haar speelplaats renoveren. De school kreeg hiervoor een subsidie van bijna 90.000 euro van de VGC.

4700 extra plaatsen in de scholen van de Stad Brussel tegen 2020

Het scholenplan van de Stad Brussel voorziet 4.700 extra plaatsen in het stedelijk onderwijs tegen 2020, waarvan 780 plaatsen in het Nederlandstalige onderwijs.