Gezond ontbijt op school : dit schooljaar genieten er 2246 leerlingen dubbel van dit initiatief !

In de Hoofdstedelijke Basisschool Klavertje Vier konden de leerlingen samen met hun ouders genieten van een gezond ontbijt verzorgd door De Brusselse Keukens en het schoolpersoneel : een bijzonder evenement… net de dag voor Sinterklaas !

De school had voor de gelegenheid 3 banketten georganiseerd. Een in de refter voor de kleuters, eentje op de étage voor de eerste groep uit het lager onderwijs en eentje helemaal bovenaan voor de oudste groep.

Alle leerlingen konden samen met hun leeftijdsgenootjes rustig genieten van biomelk en -yoghurt, volkorenbrood, kaas, verse fruitsla en fris water. Er werd een evenwichtig ontbijt aangeboden dat niet alleen rekening hield met de voedingswaarden maar ook voldoende energie voorzag.

De kinderen gingen met een goed gevulde maag naar de les en de ouders vertrokken voldaan en tevreden. Deze succesformule wordt in mei 2023 herhaald. Want : een gezonde voeding is van essentieel belang voor de gezondheid van onze kinderen en werpt ook op lange termijn vruchten af !

Gemaakt 09/12/2022 (bewerkt op 09/12/2022)
ontbijten